Connect with us

Stanowisko prezesa MKS Ina Goleniów w sprawie zmiany szkoleniowca

Zbigniew Gumienny nie jest już trenerem Iny Goleniów. Oficjalnie prowadzone są rozmowy z dwoma potencjanymi kandydatami na nowego szkoleniowca. Znamy już oficjalne stanowisko prezesa klubu Janusza Karpowicza.

w dniu

– Z dniem 30 listopada trenerowi Gumiennemu skończyła się umowa i postanowiłem jej nie przedłużać. Nasza współpraca dobiegła końca, robota została wykonana i nadszedł czas na zmianę. Personalia nowego szkoleniowca pierwszego zespołu podam w poniedziałek – powiedział nam Janusz Karpowicz, prezes MKS Ina Goleniów.

Jak się nieoficjalnie dowiedzieliśmy następcą Gumiennego w Inie ma zostać Piotr Rast, były zawodnik Błękitnych Stargard, Chemika Police, Odry Szczecin i Iny Goleniów, który w latach 2004 – 2009 był szkoleniowcem Iny, następnie przez cztery lata prowadził Masovię Maszewo, a ostatnio jest szkoleniowcem w szkółce piłkarskiej w Maszewie.

– Aktualnie prowadzę rozmowy z dwoma kandydatami do objęcia stanowiska pierwszego szkoleniowca. Potwierdzam, że jednym z nich jest pan Rast. Rozmowy jednak jeszcze trwają. Nazwisko nowego szkoleniowca przedstawię w poniedziałek – mówi J. Karpowicz.

Kliknij aby skomentować

You must be logged in to post a comment Login

Usługi zastąpią służbę

Goleniów. Z Dorotą Rybarską-Jarosz, która kieruje Regionalnym Ośrodkiem Polityki Społecznej w urzędzie marszałkowskim w Szczecinie, rozmawiamy o tym, dlaczego i jak CUS zastąpi w Goleniowie OPS.

w dniu

Nasza rozmówczyni tłumaczy powody dla jakich warto przeprowadzić pilotażowy projekt zastąpienia Ośrodka Pomocy Społecznej Centrum Usług Społecznych. Dowiadujemy się też od niej o gwałtownych zmianach jakie zachodzą w naszym społeczeństwie, powodujących konieczność zastępowania tradycyjnych więzi rodzinnych i społecznych, instytucjonalnymi, a nawet komercyjnymi usługami. Więcej w rozmowie obok.

powiązane – „CUS za OPS”

Z bankowości do PGK

Goleniów. Nowy prezes Przedsiębiorstwa Gospodarki Komunalnej sp. z o.o. swoją pracę w Goleniowie rozpoczyna od kryzysu śmieciowego.

w dniu

W rozmowie z nami przedstawia swoją karierę zawodową i doświadczenie, które wykorzysta w kierowaniu komunalną spółką. Mówi o jej aktualnej kondycji i możliwościach rozwoju – w tym o współpracy z CZG R-XXI, budowie spalarni i bazy przeładunkowej na terenie PGK. Odnosi się też obszernie do kryzysu „śmieciowego” w gminie i tego jak on wpływa na pracę spółki oraz jej najbliższą przyszłość. Więcej w rozmowie obok.

red.

powiązane – https://goleniowska.com/pgk-w-kazdej-chwili-jestesmy-gotowi-odbierac-smieci/

Jak było w Tokio? – opowiada Jacek Kostrzeba

Sport. Trener Michała Rozmysa zaraz po powrocie z igrzysk olimpijskich mówi nam nie tylko o sportowym aspekcie imprezy.

w dniu

Jacek Kostrzeba w rozmowie z nami opowiada o kulisach biegu bez buta swojego podopiecznego i straconej szansie na medal. Jest też wątek pozasportowy, związany z organizacją imprezy i ciekawe porównanie igrzysk w Rio i Tokio. Więcej w rozmowie obok.

powiązane – „Bez buta do fianłu

Kontakt e-mail: gazeta@goleniowska.com,
Nasz portal przeciętnie odwiedza codziennie ok. 2000 użytkowników - oni przy okazji zobaczą reklamę, ogłoszenie, materiał promocyjny, nekrolog itp.

Na czasie